macierz przejscia

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

macierz przejscia

Post autor: kate84 »

Znalezc macierz przejscia z bazy \(B_1\) do bazy \(B_2\) w odpowiednich przestrzeniach wektorowych:

\(V=C^2 \left( R\right)\)

\(B_{1}= \left\{(1-i,2i);(i,1);(-1,1+i);(2+i,-i) \right\}\)

\(B_{2}= \left\{ (-2-3i,4i);(-4-i,1+2i);(-2+3i,3-i);(2+i,-2i)\right\}\)
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

już zrobiłam
ODPOWIEDZ