Pole obszaru

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lukash-17
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 29 gru 2017, 20:35
Podziękowania: 21 razy
Płeć:

Pole obszaru

Post autor: lukash-17 »

Wyznaczyć pole obaszaru ograniczonego liniami:

\(y=0;y= \frac{2x-3}{x^2+3x-4};x=-1 ;x=0\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(P= \int_{-1}^{0} \frac{2x-3}{(x+4)(x-1)} dx= \int_{-1}^{0} \left( \frac{A}{x+4}+ \frac{B}{x-1}\right) dx=...\)
ODPOWIEDZ