Liczba rozwiazan ukladu w zaleznosci od parametru a i b

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
MartyQQ
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 24
Rejestracja: 14 lis 2017, 22:40
Podziękowania: 7 razy

Liczba rozwiazan ukladu w zaleznosci od parametru a i b

Post autor: MartyQQ »

Przedyskutuj liczbe rozwiazan:

\(\begin{cases}
2x+3y=1\\
-x+5y=2\\
3ax-4y=b\\
ax+2by=1

\end{cases}\)


korzystajac z twierdzenia Kroneckera-Capellego
ODPOWIEDZ