wyznacznik macierzy 5x5
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
no i co dalej
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: wyznacznik macierzy 5x5
\(\begin{vmatrix}5& 6&0&0&0 \\ 1& 5&6&0&0\\0& 1&5&6&0\\0& 0&0&1&5\\6& 0&0&1&5 \end{vmatrix}=\begin{vmatrix}5& 6&0&0&0 \\ 1& 5&6&0&0\\0& 1&5&6&0\\0& 0&0&1&5\\6& 0&0&0&0 \end{vmatrix}=6\begin{vmatrix} 6&0&0&0 \\ 5&6&0&0\\ 1&5&6&0\\ 0&0&1&5 \end{vmatrix}=...\)
Jednak przypuszczam że miało być tak:
\(\begin{vmatrix}5& 6&0&0&0 \\ 1& 5&6&0&0\\0& 1&5&6&0\\ 0&0&1&5&6\\6& 0&0&1&5 \end{vmatrix}=\)
albo tak:
\(\begin{vmatrix}5& 6&0&0&1 \\ 1& 5&6&0&0\\0& 1&5&6&0\\ 0&0&1&5&6\\6& 0&0&1&5 \end{vmatrix}=\)
Jednak przypuszczam że miało być tak:
\(\begin{vmatrix}5& 6&0&0&0 \\ 1& 5&6&0&0\\0& 1&5&6&0\\ 0&0&1&5&6\\6& 0&0&1&5 \end{vmatrix}=\)
albo tak:
\(\begin{vmatrix}5& 6&0&0&1 \\ 1& 5&6&0&0\\0& 1&5&6&0\\ 0&0&1&5&6\\6& 0&0&1&5 \end{vmatrix}=\)