Wyznacznik 1 przykład

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
lambdag
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 107
Rejestracja: 18 paź 2017, 19:40
Podziękowania: 26 razy
Otrzymane podziękowania: 15 razy

Wyznacznik 1 przykład

Post autor: lambdag »

\(det[(\)\(A^-1\)\(*B)^T*(2C)^-1]\)
det(A)=a;
det(B)=b;
det(C)=c;
-1 -- do potęgi...
Mi wyszło: b/2c*a

Czy jest to dobrze?
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Jest dobrze wyłącznie dla macierzy stopnia pierwszego.
Gdy C jest stopnia n to szukany wyznacznik wynosi \(\frac{b}{2^nac}\)
ODPOWIEDZ