metoda kolumn jednostkowych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Krystek97
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 80
Rejestracja: 16 kwie 2016, 17:18
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

metoda kolumn jednostkowych

Post autor: Krystek97 »

Proszę o rozwiązanie układów rownań metodą kolumn jednostkowych
a) 2x − y + z = 1
−4x − 12y + z = 2
3x + 3y + z = 3
b)
c) 3x + 2y + z − t = 0
5x − y + z + 2t = −4
7x + 8y + z − 7t = 6
x − y + z + 2t = 4
z góry dzięki za pomoc
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: metoda kolumn jednostkowych

Post autor: radagast »

tu masz bardzo ładną lekcję na ten temat. Na tym przykładzie spróbuj sam rozwiązać swoje zadanie :)
Krystek97
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 80
Rejestracja: 16 kwie 2016, 17:18
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

Re: metoda kolumn jednostkowych

Post autor: Krystek97 »

chyba nie udało Ci się dodać linku>>
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

rzeczywiście, przepraszam. Tu jest : https://www.youtube.com/watch?v=ygWczUx4za4
Krystek97
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 80
Rejestracja: 16 kwie 2016, 17:18
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

Re: metoda kolumn jednostkowych

Post autor: Krystek97 »

ok,dzięki,pierwsze mi się udało rozwiązać ,ale ostatnie mi nie wychodzi :(
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Kombinuj, sposobów jest nieskończenie wiele. Na pewno się uda :), a przy okazji nauczysz się i na egzamin będzie jak znalazł .
ODPOWIEDZ