przekształcenie liniowe

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Qbaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 15 sty 2013, 19:39
Podziękowania: 9 razy
Płeć:

przekształcenie liniowe

Post autor: Qbaaa »

Napisać wzór przekształcenia liniowego T : \(R^{4}\)\(R^{3}\) takiego, że
T (1, 1, 1, 1) = (0, 2, 1), T (1, 0, 1, 0) = (1, 1, 2) oraz ker T = {(x, 0, 0, t) : x, t ∈ R}.
ODPOWIEDZ