przestrzenie wektorowe

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Senea
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 19 paź 2016, 19:30
Płeć:

przestrzenie wektorowe

Post autor: Senea »

Ktore z podanych zbiorow sa¸ przestrzeniami wektorowymi:
a) {(x,y,z) ∈ R3 : 3x + 2y−8z = 0},
{(x,y,z) ∈ R3 : x + y + z = a}, gdzie a ∈ R,
{(x,y,z) ∈ R3 : x ≥ 0},
{(x,y,z) ∈ R3 : x·z = 0},
b) {w ∈ R[x] : stopien w jest rowny 6},
{f : [0,1] → R|f(1/2) = 0},
{f : [0,1] → R|2f(0) = f(1)},
{f : [0,1] → R|f(7) = 2 + f(1)}?

nie mam pojecia jak się w ogole za to zabrac :/
ODPOWIEDZ