Oblicz liczbe

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Qbaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 15 sty 2013, 19:39
Podziękowania: 9 razy
Płeć:

Oblicz liczbe

Post autor: Qbaaa »

\(\underset{i=1,2,..,m}{\max} \sum_{j=1}^{n}| \ a_{ij}| \)

\begin{bmatrix}
2&3&4\\
5&6&2\\
3&4&5\\
6&10&11\\
\end{bmatrix}

\(\ a_{11}=2 \) \(\ a_{12}=3 \) \(\ a_{13}=4 \)
\(\ a_{21}=5 \) \(\ a_{22}=6 \) \(\ a_{23}=2 \)
\(\ a_{31}=3 \) \(\ a_{32}=4 \) \(\ a_{33}=5 \)
\(\ a_{41}=6 \) \(\ a_{42}=10\) \(\ a_{43}=11\)

m=3
n=4
ODPOWIEDZ