Norma ukladu równań

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
edwin20
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 26 sie 2015, 13:21
Podziękowania: 7 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:

Norma ukladu równań

Post autor: edwin20 »

Mam układ równań i mam policzyć jego rozwiązanie o najmniejszej normie spełnienia, nie wiem co ta norma, może ktoś wyjaśnić?
układ:
a+b+c=1
2a-b=2
dochodze do tego, że:
b=2a-2
c=3-3a
ODPOWIEDZ