POMOCY! - ALgebra MACIERZE

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alezmi97
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 08 sty 2017, 20:31
Płeć:

POMOCY! - ALgebra MACIERZE

Post autor: alezmi97 »

proszę o pomoc w rozwiązaniu załączonych zadań :(
1. Niech macierz M= \begin{bmatrix} \end{bmatrix} i a,b,c \in R, A^2= I
a)A^3*(A^T)^3*A^2015=A^-1- sprawdz czy twierdzenie jest prawdziwe dla dowolnej macierzy A \in M
b) \forall A \in M \exists \vee x \in \rr ^n x \neq 0 a,b,c \ge 0 - podpowiedż a+b=b+c=1 AX=x

2. (A*B)^-1 = B^(-1)*A^(-1)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: POMOCY! - ALgebra MACIERZE

Post autor: panb »

Musisz porządnie zapisać treść. Tak nie da się tego ogarnąć.
ODPOWIEDZ