algebra egzamin

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marcinek90
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 04 lut 2010, 18:34

algebra egzamin

Post autor: marcinek90 »

1. Znaleźć punkt wspólny prostej L x=t y=1 z=-1 i płaszczyzny PI o rownaniu x+y+z-1=0 Znaleźć przedstawienie parametryczne prostej K lezącej na placzszyźnie PI przechodzącej przez punkt p i prostopadłej do prostej l.

2. W przestrzeni R^3 znaleźć podprzestrzenie wektorów własnych macierzy A= 4 -2 2
2 0 2
-1 1 1
Czy macierz A jest diagonalizowalna? jesli tak podac macierz przekształcenia F w postaci diagonalnej.


3. Sprawdzić czy A=1-i jest wartoscia wlasna macierzy B = 1+3i -4
-2 1-3i
ODPOWIEDZ