rownanie plaszczyzny

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
michal_b
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 05 lut 2011, 20:38
Podziękowania: 10 razy
Płeć:

rownanie plaszczyzny

Post autor: michal_b »

Napisz rownanie plaszczyzny przechodzacej przez punkt A=(-1,0,2) rownoleglej do plaszczyzny \pi : x+3y-7z-3+0
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Płaszczyzna równoległa do danej ma równanie:
\(x+3y-7z+D=0\\-1+3\cdot0-7\cdot2+D=0\\D=15\\x+3y-7z+15=0\)
ODPOWIEDZ