Macierze

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Osmo
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 07 lut 2011, 17:54
Podziękowania: 6 razy
Płeć:

Macierze

Post autor: Osmo »

Rozwiaz podany uklad rownan macierzowych:

{(X-Y=[(0&1@0&1)]@4X-2Y=[(1&0@1&1)]
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

oj!! A co to ?
Czyżby sie znów latex wywrócił ?
Osmo
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 07 lut 2011, 17:54
Podziękowania: 6 razy
Płeć:

Post autor: Osmo »

Rozwiaz podany uklad rownan macierzowych:
\begin{cases}X-Y= \begin{bmatrix}o&1\\0&1\\4X-2Y = \begin{bmatrix} \end{bmatrix} 1&0\\1&1 \end{bmatrix}
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6585
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(\begin{cases}X-Y= \begin{bmatrix}o&1\\0&1\\4X-2Y = \begin{bmatrix} \end{bmatrix} 1&0\\1&1 \end{bmatrix}\)

dziwnie to wyglada
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ