Oblicz macierz

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
hany
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 30 sty 2011, 13:41
Płeć:

Oblicz macierz

Post autor: hany »

także tegoo.. pomożecie :P ?

\(\begin{bmatrix} 2&-1\\-1&-2\\2&2\end{bmatrix}\) * \(\begin{bmatrix} 1&-1\\-1&-2\\1&0\end{bmatrix}^{T}*H-(\)\(\begin{bmatrix} 6&1\\-2&0\end{bmatrix}\) * \(\begin{bmatrix} 1&0&-1\\0&3&2\end{bmatrix})^{T}\)=\(\begin{bmatrix} 1&0&-1\\0&3&2\end{bmatrix}^{T}\)*\(\begin{bmatrix} -5&2\\-1&1\end{bmatrix}+(H^{T}*\begin{bmatrix} 2&1&0\\0&4&-6\\2&-1&1\end{bmatrix})^{T}\)
ODPOWIEDZ