zadanie z ciaglosci funkcji

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
heineken
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 27 sty 2011, 21:54

zadanie z ciaglosci funkcji

Post autor: heineken »

zbadaj ciaglosc funkcji
f(x)=2^x gdy -1< lub=x<lub =0
-x+1 gdy 0<x<lub=2
logx gdy 1<x<lub =2

\(f(x)= \begin{cases}2^x,\ \ \ gdy\ \ -1\le\ x\le0\\-x+1,\ \ \ gdy\ \ \ 0<x\le...\\logx,\ \ \ gdy\ \ \ ...<x\le2 \end{cases}\)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

heineken pisze:
-x+1 gdy 0<x<lub=2
logx gdy 1<x<lub =2
Sprawdź przedziały
ODPOWIEDZ