płaszczyzna zespolona

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetaaneta1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 256
Rejestracja: 12 lis 2010, 19:48
Podziękowania: 241 razy
Płeć:

płaszczyzna zespolona

Post autor: anetaaneta1 »

Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej zbiór punktów

A={ \(z\in C\) : \(\frac{\pi}{4}\) <arg z < \(\frac{2\pi}{3}\) }

B={\(z\in C\) : re (z - 2) < 1 i arg z = \(\frac{\pi}{6}\) }

Z góry wielkie dzięki :)
ODPOWIEDZ