Ciało liczb zespolonych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetaaneta1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 256
Rejestracja: 12 lis 2010, 19:48
Podziękowania: 241 razy
Płeć:

Ciało liczb zespolonych

Post autor: anetaaneta1 »

neich z0 z1 z2 bedą ustalonymi liczbami zespolonymi. Znaleź zbiory punktów na płaszczyźnie zespolonej spełniającej warunki

a) Iz-z0I =r (r>0)

b) Iz-z1I=Iz-z2I

c) arg(z-z0)= alfa (0<alfa<2pi)

d) Iz-z1I-Iz-z2I=2a (a>0)

e) IzIdo kwadratu = 2a rez (a należy do R)
ODPOWIEDZ