ciało liczb zespolonych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
ewelawwy
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2057
Rejestracja: 16 kwie 2010, 15:32
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 910 razy
Płeć:

Post autor: ewelawwy »

anetaaneta1 pisze:a mam jeszcze pytanko odnośnie tego b) skąd ci sie tam wzieło ze z2=-i ???
również ze wzoru :)
\(z_2=\cos \frac{9\pi}2 + i\sin \frac{9\pi}2=-i\;\;\;\;\) (\(\;\)bo \(\cos \frac{9\pi}{2}=0,\; \sin \frac{9\pi}2=1\))
ODPOWIEDZ