liczby zespolone i macierze

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ilona
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:38

liczby zespolone i macierze

Post autor: ilona »

Pomocy :

Zad 1
Rozwiązać równanie
z^3 - 2iz^2 + 3z = 0

Zad 2
przedstawić w postaci a +bi liczbę i/(pierwiastek z 3i - 1) ^5

Zad 3 Wyznaczyć x z układu równań
x + y + z - t = -2
- x + y + z + t = 2
x - y + z + t = 2
x + y - z + t = 2
ODPOWIEDZ