Zadanie Fizyka!

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
szef0
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 08 mar 2014, 19:06
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Zadanie Fizyka!

Post autor: szef0 »

1. Cząstka o masie m porusza się w płaszczyźnie xy z prędkością:

Obrazek

Jak nie działa obrazek, to kliknijcie tutaj http://imgur.com/Pkg9Zrj



Znaleźć:
a) równania ruchu tej cząstki, dla t = 0: x(0) = c, y(0) = 0;
b) tor punktu;
c) prędkość i energię kinetyczną tej cząstki;
d) wartość przyspieszenia;
e) siłę działającą na tą cząstkę.

Nie mogę dojść, jak poprawnie rozwiązać to zadanie, jakby ktoś wiedział to z góry dziękuje za pomoc!
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Zdecyduj się czy chodzisz do gimnazjum czy też coś studiujesz ;)
http://forum.zadania.info/viewtopic.php ... 69#p265169
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ