Zamiana jednostek

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Obiektywizm
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 26 gru 2014, 19:28

Zamiana jednostek

Post autor: Obiektywizm »

Witam
Jak przeliczyć 5strzałów/h na km/s?
Jak dalej to liczyć?

5strzałów/h = ( 5 \(\frac{strzałów}{h}\) ) ( \(\frac{8 kopnięć}{1 strzałów}\) ) ( \(\frac{12 pchnięć}{ 1 kopnięć}\) ) x ( \(\frac{6metrów}{1pchnięć}\)) ( \(\frac{1km}{1000m}\) ) ( \(\frac{1h}{3600s}\)) =
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Obiektywnie rzecz biorąc nie da się przeliczyć strzałów na kilometry.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ