zad1 ciało o masie 200kg rusza z miejsca i na drodzę 100m uzyskuje prędkość 90km/h . Oblicz siłe napędową która wpchneła w ciało w ruch oraz przyspieszenie tego ruchu.
zad 2
Łódź rybacka płynąc z prędkością 7,5m/s pokonuje opór wody o WARTOŚĆI18KN
jaki ma posiadany silnik w łódzi?
Praca kontrolna proszę o pomoc
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 2
- Rejestracja: 23 paź 2014, 17:50
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
1. F = ma, przyspieszenie policzysz ze wzorów na drogę: \(S = \frac{at^2}{2}\) i prędkość\(v = at\) w ruchu j.zm. przyspieszonym.
2. Pytanie jest zapewne o moc silnika ale to autor powinien wyraźni esformułować-powiedz mu to , jesli go spotkasz:)
P = Fv =...podstaw
2. Pytanie jest zapewne o moc silnika ale to autor powinien wyraźni esformułować-powiedz mu to , jesli go spotkasz:)
P = Fv =...podstaw
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl