moc-Uzupełnij zdania.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kilalila
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 08 maja 2012, 17:51
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

moc-Uzupełnij zdania.

Post autor: kilalila »

Uzupełnij zdania. Jeżeli moc urządzenia wynosi 1000W, to oznacza ze w czasie 1s. Może ono wykonać prace ____________ Zatem w czasie 2s. może wykonać prace ________, a w czasie 1h może ono wykonać prace____________
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Re: moc-Uzupełnij zdania.

Post autor: wsl1993_ »

\(P=\frac{W}{t}\)
1000J
2000J
1000J*3600=3600000J
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
ODPOWIEDZ