Dlaczego patrzac na kolorowe szklo widzimy na kolorowo

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
krz3ysio
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 31 sty 2012, 19:05
Płeć:

Dlaczego patrzac na kolorowe szklo widzimy na kolorowo

Post autor: krz3ysio »

Dlaczego patrzac przez zielona butelke(zielone szklo itp.) widzimy na zielono. Interesuje mnie fizyczne wyjasnienie
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Re: Dlaczego patrzac na kolorowe szklo widzimy na kolorowo

Post autor: wsl1993_ »

\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
ODPOWIEDZ