fizyka

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lukas3
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 14 gru 2011, 14:40
Płeć:

fizyka

Post autor: lukas3 »

a. Jaka energia odpowiada ubytkowi masy m=10 do ptegi -6 g?
b. Na jaka wysokosc trzeba przeniesc cialo o masie 100 ton, aby uzyskalo energie z punktu a
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

\(a.\ E=mc^2
b.\ E=Mgh\Rightarrow h=\frac{E}{Mg}=\frac{mc^2}{Mg}\)
ODPOWIEDZ