Test z chemii

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Dimen
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 18 paź 2010, 15:59
Podziękowania: 13 razy
Płeć:

Test z chemii

Post autor: Dimen »

Proszę o napisanie odpowiedzi do testu bardzo pilna sprawaObrazek
marcin77
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 387
Rejestracja: 12 gru 2009, 14:45
Lokalizacja: gdzieś nad Bałtykiem
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 36 razy

Re: Test z chemii

Post autor: marcin77 »

zad. 8
\(M_C_u= \frac{68,9% \cdot 63u+(100%-68,9%) \cdot 65u}{100%}\)
marcin77
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 387
Rejestracja: 12 gru 2009, 14:45
Lokalizacja: gdzieś nad Bałtykiem
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 36 razy

Re: Test z chemii

Post autor: marcin77 »

zad. 6
\(M_H_2_S=2 \cdot 1+32=34u
M_F_e_3_(_P_O_4_)_2=3 \cdot 55,8+2 \cdot (31+4 \cdot 16)=167,4+190=357,4u\)
ODPOWIEDZ