zadanie na wektorach

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mbw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 286
Rejestracja: 17 mar 2011, 00:07
Podziękowania: 55 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

zadanie na wektorach

Post autor: mbw »

Cząstka startuje z początku układu współrzędnych prędkością początkową V (t=0)=3i m (wektor) i stałym przyspieszeniem a=-1i-05j m/s^2 (wektor)

1.Podaj składowe wektora przyspieszenia
2.Podaj składowe wektora prędkości i wektor prędkości cząstki w dowolnej chwili czasu t
3. Podaj składowe wektora położenia i wektor położenia w dowolnej chwili t
4. Oblicz składowe wektora położenia w 1,2,3,4, sekundzie ruchu
5. Podaj wektor prędkości i położenia w chwili , w które cząstka znajduje się w najdalszym położeniu w kierunku osi OX? Jaka to chwila czasu?
Jak to zrobic?
ODPOWIEDZ