Stężenie jonów wodorotlenkowych w roztworach.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
blue_and_green
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 21 cze 2010, 19:32
Podziękowania: 26 razy

Stężenie jonów wodorotlenkowych w roztworach.

Post autor: blue_and_green »

Uporządkuj podane roztwory według wzrastającego stężenia jonów wodorotlenkowych:
· roztwór I o pOH= 4
· roztwór II o pOH= 1
· roztwór III o pOH= 9
· roztwór IV o pOH= 7
A) III, IV, I, II
B) I, II, III, IV
C) II, I, IV, III
D) IV, III, II, I
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

ODPOWIEDZ