Odcinek

Figury płaskie i przestrzenne, układ współrzędnych.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
LuckyLuck
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 217
Rejestracja: 03 lut 2019, 16:42
Podziękowania: 96 razy
Płeć:

Odcinek

Post autor: LuckyLuck »

Skonstruuj odcinek o długości \(3 \sqrt{2} +5\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Odcinek

Post autor: eresh »

LuckyLuck pisze: 04 maja 2022, 20:56 Skonstruuj odcinek o długości \(3 \sqrt{2} +5\)
\(3\sqrt{2}\) - przekątna kwadratu o boku 3
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3527
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1934 razy

Re: Odcinek

Post autor: Jerry »

Przeciwprostokątną prostokątnego trójkąta równoramiennego o przyprostokątnych \(3\) przedłuż o \(5\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ