Adblock jest włączony: Serwis forum.zadania.info jest utrzymywany z wpływów z reklam (których wcale nie ma tu zbyt dużo). Proszę rozważyć wyłączenie Adblocka na tej stronie.
Figury płaskie i przestrzenne, układ współrzędnych.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
sylwusia19
- Dopiero zaczynam

- Posty: 21
- Rejestracja: 09 paź 2018, 23:17
- Podziękowania: 13 razy
Post
autor: sylwusia19 » 02 gru 2018, 03:39
W trójkącie ABC, w którym kąt BAC=63\(^ \circ\) a kąt BCA=37\(^ \circ\) na bokach AC i BC zaznaczono dwa punkty D i E, tak, że kąt BED=99\(^ \circ\) . Uzasadnij czy czworokąt ABED jest trapezem?