Oblicz

Figury płaskie i przestrzenne, układ współrzędnych.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Niki 665
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 14 lis 2015, 15:51
Podziękowania: 9 razy
Płeć:

Oblicz

Post autor: Niki 665 »

Oblicz pole całkowite i objętość graniastosłupa czworokątnego prawidłowego o krawędzi podstawy 6 i wysokosći 10
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

\(a=6\\h=10\\P_c=2a^2+4ah=2 \cdot 6^2+4 \cdot 6 \cdot 10=72+240=312\)

\(V=a^2 h=6^2 \cdot 10=36 \cdot 10=360\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Tak trudno jest zajrzeć do podręcznika albo wyguglać wzór na pole i objętość a potem już wszystko jest proste,
bo na samodzielne ruszenie mózgownicą żeby samemu taki wzór wyczarować nie ma co liczyć ;)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

a ty kiedy wstawisz tu jakąś reklamę ? proste :)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ