Oblicz objętość i pole powierzchni bryły przedstawionej na rysunku
Stereometria - V i Pp
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 1231
- Rejestracja: 07 lut 2009, 11:28
- Podziękowania: 32 razy
- Otrzymane podziękowania: 385 razy
Re: Stereometria - V i Pp
To zadanie jest podobne do poprzedniego.
Objętość obliczysz ze wzoru \(V= \frac{1}{3} \cdot 5^{2} \cdot 9=75\),
potem liczysz krawędż boczną,wysokość ściany bocznej i pole powierzchni- tak samo jak w poprzednim zadaniu.
Na pewno sobie poradzisz,powodzenia.
Objętość obliczysz ze wzoru \(V= \frac{1}{3} \cdot 5^{2} \cdot 9=75\),
potem liczysz krawędż boczną,wysokość ściany bocznej i pole powierzchni- tak samo jak w poprzednim zadaniu.
Na pewno sobie poradzisz,powodzenia.
- kamil13151
- Fachowiec
- Posty: 1528
- Rejestracja: 14 kwie 2011, 19:31
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 170 razy
- Otrzymane podziękowania: 502 razy
- Płeć: