Krzywa całkowa.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- nijak
- Czasem tu bywam
- Posty: 121
- Rejestracja: 09 lis 2021, 10:17
- Lokalizacja: 53°7'24"N 23°5'11"E
- Podziękowania: 40 razy
- Otrzymane podziękowania: 31 razy
- Płeć:
Krzywa całkowa.
Znajdź krzywą całkową równania \(y''-e^{2y}=a\) spełniającą warunki: \(y(0)=0\) i \(y'=1\) sporządź jej wykres, gdzie jest promieniem zbieżności szeregu potęgowego \(\sum\limits_{n=1}^{\infty} \frac{n^n}{2^n}\cdot x^n\).
Ostatnio zmieniony 05 lis 2022, 18:44 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości, cała matematyka w kodzie i [tex] [/tex]
Powód: Poprawa wiadomości, cała matematyka w kodzie i [tex] [/tex]
Jeśli doceniasz pracę autora tego rozwiązania, to podziękuj mu zostawiając .
\(e^{i\pi}+1=0\)
\(e^{i\pi}+1=0\)