Dla jakich wartości parametru, nie posiada rozw

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
avleyi
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 252
Rejestracja: 15 maja 2022, 13:41
Podziękowania: 302 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Dla jakich wartości parametru, nie posiada rozw

Post autor: avleyi »

Dla jakich wartości parametru p równanie \( \frac{x^2+2x}{|x+2|}- \frac{x^2-3x}{|3-x|} - x+2=|p| \) nie posiada rozwiązań
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3527
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1933 razy

Re: Dla jakich wartości parametru, nie posiada rozw

Post autor: Jerry »

\(y_L=f(x)=\begin{cases}-x+2&\text{dla}&x\in(-\infty;-2)\cup(3;+\infty)\\x+2&\text{dla}&x\in(-2;3)\end{cases}\)

Wykres funkcji lewej strony i odpowiedź: \(p=0\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ