wartość bezwzględna

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

wartość bezwzględna

Post autor: Pawm32 »

\(|x^2+2x+3|=2|x|\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: wartość bezwzględna

Post autor: eresh »

Pawm32 pisze: 04 gru 2020, 10:40 \(|x^2+2x+3|=2|x|\)
\(x^2+2x+3=2x\;\;\; \vee \;\;\;x^2+2x+3=-2x\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

Re: wartość bezwzględna

Post autor: Pawm32 »

eresh pisze: 04 gru 2020, 10:45
Pawm32 pisze: 04 gru 2020, 10:40 \(|x^2+2x+3|=2|x|\)
\(x^2+2x+3=2x\;\;\; \vee \;\;\;x^2+2x+3=-2x\)
tylko czemu tak?>
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: wartość bezwzględna

Post autor: eresh »

własność wartości bezwzględnej
\(|x|=|y|\\
x=y\;\;\vee\;\;x=-y\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

Re: wartość bezwzględna

Post autor: Pawm32 »

eresh pisze: 04 gru 2020, 10:50 własność wartości bezwzględnej
\(|x|=|y|\\
x=y\;\;\vee\;\;x=-y\)
trzeba sprawdzenie?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: wartość bezwzględna

Post autor: eresh »

to zależy od Ciebie - jeśli chcesz być pewny wyniku to wykonaj sprawdzenie
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ