funkcje

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

funkcje

Post autor: Pawm32 »

Naszkicuj wykres funkcji \(F(x)=-|x^2-2|x|-3|+2\), \(x \in \rr \)
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

Re: funkcje

Post autor: Pawm32 »

Pawm32 pisze: 30 lis 2020, 12:06 Naszkicuj wykres funkcji \(F(x)=-|x^2-2|x|-3|+2\), \(x \in \rr \)
juz mam
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: funkcje

Post autor: grdv10 »

Wystartuj od \(f(x)=x^2-2x-3.\) Następnie \(g(x)=f(|x|)=x^2-2|x|-3\). Teraz \(h(x)=|g(x)|\), \(k(x)=-h(x)\) oraz \(F(x)=k(x)+2.\) Na rysunku wykres funkcji \(F\) jest w kolorze morskim.
Rplot.jpeg
ODPOWIEDZ