Oceń prawdziwość zdania

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
cholipka
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 30 wrz 2020, 09:46
Podziękowania: 10 razy

Oceń prawdziwość zdania

Post autor: cholipka »

Dzień dobry,
Czy istnieje taki kąt, że \( \sin \alpha = 2 \tg \alpha\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Oceń prawdziwość zdania

Post autor: radagast »

Jedynym takim kątem jest kąt o mierze 0
cholipka
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 30 wrz 2020, 09:46
Podziękowania: 10 razy

Re: Oceń prawdziwość zdania

Post autor: cholipka »

Ok, dzięki
ODPOWIEDZ