Rozwiąż graficznie nierówność

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Rozwiąż graficznie nierówność

Post autor: Januszgolenia »

\(( \frac{3}{2})^x \ge \) \(-x^2+3 \frac{3}{4}x-1 \frac{1}{4} \)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Rozwiąż graficznie nierówność

Post autor: eresh »

screenshot.png
\(x\in (-\infty, 1]\cup[2,\infty)\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ