2. Zasada rozdzielności.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 7
- Rejestracja: 08 lis 2019, 16:34
- Podziękowania: 3 razy
2. Zasada rozdzielności.
2. Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania. link do zadania: https://drive.google.com/file/d/18pE0LG ... sp=sharing
-
- Expert
- Posty: 3229
- Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
- Lokalizacja: Nowiny Wielkie
- Otrzymane podziękowania: 1103 razy
- Płeć:
Re: 2. Zasada rozdzielności.
\( \frac{3}{7} \cdot 0,8 \cdot (-3,5)=-1,2\\
a=- \frac{1,2}{3,2}=- \frac{12}{32}=- \frac{3}{8} \)
Masz (niewielki) błąd obliczeniowy i nieskrócone ułamki dlatego tak mało punktów (ja bym dał 2/4
)
a=- \frac{1,2}{3,2}=- \frac{12}{32}=- \frac{3}{8} \)
Masz (niewielki) błąd obliczeniowy i nieskrócone ułamki dlatego tak mało punktów (ja bym dał 2/4

-
- Witam na forum
- Posty: 7
- Rejestracja: 08 lis 2019, 16:34
- Podziękowania: 3 razy