Zasada rozdzielności

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dar771f
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 08 lis 2019, 15:34
Podziękowania: 3 razy

Zasada rozdzielności

Post autor: dar771f »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania. Obrazek Link do zadania: https://drive.google.com/file/d/18pE0LG ... sp=sharing
Ostatnio zmieniony 08 lis 2019, 17:32 przez dar771f, łącznie zmieniany 1 raz.
dar771f
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 08 lis 2019, 15:34
Podziękowania: 3 razy

Re: Zasada rozdzielności

Post autor: dar771f »

Proszę o rozwiązanie zadania. Obrazek

Link do zadania: https://drive.google.com/file/d/18pE0LG ... sp=sharing
Ostatnio zmieniony 08 lis 2019, 17:32 przez dar771f, łącznie zmieniany 1 raz.
dar771f
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 08 lis 2019, 15:34
Podziękowania: 3 razy

Re: Zasada rozdzielności

Post autor: dar771f »

dar771f
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 08 lis 2019, 15:34
Podziękowania: 3 razy

Re: Zasada rozdzielności

Post autor: dar771f »

Link do zadania: https://drive.google.com/file/d/18pE0LG ... sp=sharing
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Re: Zasada rozdzielności

Post autor: Galen »

Nie przepisuję od początku,bo zaczęto dobrze.
\(a=\frac{-\frac{24}{20}}{\frac{32}{10}}=\frac{-1,2}{3,2}=-\frac{12}{32}=-\frac{3}{8}\)
Liczba przeciwna do a to (-a)
\(-a=-(-\frac{3}{8})=\frac{3}{8}\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Zasada rozdzielności

Post autor: korki_fizyka »

https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617
dar771f pisze: 08 lis 2019, 16:58 Proszę o rozwiązanie zadania. Obrazek

Link do zadania: https://drive.google.com/file/d/18pE0LG ... sp=sharing
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
dar771f
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 08 lis 2019, 15:34
Podziękowania: 3 razy

Re: Zasada rozdzielności

Post autor: dar771f »

Galen pisze: 08 lis 2019, 19:03 Nie przepisuję od początku,bo zaczęto dobrze.
\(a=\frac{-\frac{24}{20}}{\frac{32}{10}}=\frac{-1,2}{3,2}=-\frac{12}{32}=-\frac{3}{8}\)
Liczba przeciwna do a to (-a)
\(-a=-(-\frac{3}{8})=\frac{3}{8}\)
Dziękuję i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ