Nierówność z wartością bezwzględną 4

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Brydzia123
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 74
Rejestracja: 30 lis 2018, 11:55
Podziękowania: 47 razy
Płeć:

Nierówność z wartością bezwzględną 4

Post autor: Brydzia123 »

Witam,


\(|2x+3| \ge 5\)
a cz w takiej nierówności dobrze mi wyszło?

\(x \in (- \infty ;-4> \vee <1;+ \infty )\)

Dziękuję:)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

tak, tym razem OK :)
ODPOWIEDZ