niewymierność

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
sylwusia19
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 09 paź 2018, 23:17
Podziękowania: 13 razy

niewymierność

Post autor: sylwusia19 »

Usuń niewymierność:\(\frac{2}{ \sqrt[3]{25}+ \sqrt[3]{10} + \sqrt[3]{4} }\)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

Licznik i mianownik pomnóż przez \(\sqrt[3]{5}- \sqrt[3]{2}\)
ODPOWIEDZ