rozwiąż równanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
FikiMiki94
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 305
Rejestracja: 11 paź 2014, 16:14
Podziękowania: 65 razy

rozwiąż równanie

Post autor: FikiMiki94 »

Rozwiąż równanie : \(x^2-x- \sin \pi x + \frac{5}{4}=0\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Najprościej graficznie:
ScreenHunter_480.jpg
ScreenHunter_480.jpg (28.41 KiB) Przejrzano 1081 razy
odp: \(x= \frac{1}{2}\)
ODPOWIEDZ