Które jest poprawnie rozwiązane?

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
R0x
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 43
Rejestracja: 20 wrz 2012, 19:33
Podziękowania: 25 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Które jest poprawnie rozwiązane?

Post autor: R0x »

Rozwiąż równanie \(x^2 - 9 = 0\).
Rozwiązanie:
\(x^2 - 9 = 0\)
\(x^2 = 9\)
\(x = 3\) \(lub\) \(x = -3\)

Rozwiąż równanie \(x^2 - 9 = 0\).
Rozwiązanie:
\(x^2 - 9 = 0\)
\(x^2 = 9\)\(/ \sqrt{}\)
\(|x| = 3\)
\(x = 3\) \(lub\) \(x = -3\)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

I pierwsze, i drugie jest poprawne.
ODPOWIEDZ