Układy równań - Rozwiąż motedą wyznaczników

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lukash-17
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 29 gru 2017, 20:35
Podziękowania: 21 razy
Płeć:

Układy równań - Rozwiąż motedą wyznaczników

Post autor: lukash-17 »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań:
Mam rozwiązać te układy równań metodą wyznaczników
a)\(\begin{cases}2x−y+z= 1 \\ −x+2y−2z=−1 \\x+y−z= 0 \end{cases}\)

b)\(\begin{cases}3x−2y+z=1 \\ −2x+4y−3z=0 \\ 2x−y−z=2 \end{cases}\)

c)\(\begin{cases}2x+ 3y+z=2 \\ −2x+3y+5z=0 \\ x+2y+z=1 \end{cases}\)

d)\(\begin{cases}2x−y+3z=1 \\ −x+3y−2z+t=0 \\ x+2y+z+t=1 \end{cases}\)

e)\(\begin{cases}2x−y=−4 \\ −x+3y=2 \\ x+2y=−2 \end{cases}\)
ODPOWIEDZ