Równania kwadratowe z parametrem

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
nice1233
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 30 sie 2017, 20:57
Płeć:

Równania kwadratowe z parametrem

Post autor: nice1233 »

Naszkicuj wykres funkcji \(y=g(k)\) która każdemu parametru \(k(k∊R)\) przyporządkuje liczbę rozwiązań równania \(\vert x^2+2x-3\vert=k\vert x+3\vert\)
sebnorth
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 871
Rejestracja: 11 gru 2010, 17:46
Lokalizacja: Puck i Trójmiasto
Otrzymane podziękowania: 415 razy
Płeć:

Post autor: sebnorth »

moje rozwiązanie z tego miesiąca viewtopic.php?f=32&t=83243
nice1233
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 30 sie 2017, 20:57
Płeć:

Re:

Post autor: nice1233 »

sebnorth pisze:moje rozwiązanie z tego miesiąca viewtopic.php?f=32&t=83243
Tylko dlaczego dla dwóch rozwiązań wg odpowiedzi powinno być 0 i 4 ?
ODPOWIEDZ