Nierówność z pierwiastkim

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Nierówność z pierwiastkim

Post autor: Januszgolenia »

Rozwiąż nierówność \(\sqrt{x-3}+ \sqrt{1-x}> \sqrt{8x-5}\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Ta nierówność ma pustą dziedzinę !
ODPOWIEDZ