1.
pierwiastek 6 stopnia z 4^x * 0,125 ^1/x koniec pierwiastka = 4 * pierwiastek 3 stopnia z 2 koniec
pierwaistka / pierwiastek z 2 koniec pierwiastka do x.
pierwiastek z 0,25^(5-(x/4)) koniec pierwaistka= 2^ (pierwiastek z x+1 koniec pierwiastka - 4)
5/2^ pierwiastek z 9-x koniec pierwiastka -1 = 0,4^(4+ pierwiastek z 9-x koniec pierwiastka/ pierwiastek z 9 - x koniec pierwiastka - 5)
7*4^x- 2^(2x+1) = 26 +7 * 4^(x-1)
3^2x + 4/27= 2*3^(2x+1) -9^x
4^ (pierwiastek z x-1 koniec pierwiastka +1 - 4^ (2pierwiastek z-1 koniec pierwiastka -1/2) =7
2^(2 + (x-3/x)) - 5*1/2^ ((3-x/x)+2)=11
3^(x^2-2) +5/ 3^(x^2-1) -9= 14/ 3(3^(x^2-2) -3)
3/ 2^(pierwiastek z x+2) -1 + 1/ 2^(pierwiastek z x+2) +1 = 18/ 2^(2*pierwiastek z x+2) -1
bede wdzieczny za pomoc
Równania wykładnicze, proszę o chociaż kilka na dziś...
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
Niewiele mi się udało z tego rozszyfrować, ale kilka podobnych zadań.
http://www.zadania.info/4281716
http://www.zadania.info/8623290
http://www.zadania.info/9098438
http://www.zadania.info/9322327
http://www.zadania.info/7573315
http://www.zadania.info/4705919
http://www.zadania.info/8256301
Na przyszłość, albo pisz w Tex'u, albo używaj więcej nawiasów, żeby było wiadomo co gdzie ma być, np. 1/2^x to może być 1/(2^x) albo (1/2)^x itd.
http://www.zadania.info/4281716
http://www.zadania.info/8623290
http://www.zadania.info/9098438
http://www.zadania.info/9322327
http://www.zadania.info/7573315
http://www.zadania.info/4705919
http://www.zadania.info/8256301
Na przyszłość, albo pisz w Tex'u, albo używaj więcej nawiasów, żeby było wiadomo co gdzie ma być, np. 1/2^x to może być 1/(2^x) albo (1/2)^x itd.