logarytmy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
aska1990
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 11 cze 2008, 19:43

logarytmy

Post autor: aska1990 »

bardzo pilnie potrzebuje rozwiązanie tych2 zadań:

1.) Wiadomo, że log z 6 przy podstawie 2 = a. Wyznacz log z 24 przy podstawie 36 w zależności od a.

odp. 2 / 2a+1

2.) Widząc, że log z 3 przy podstawie 4=a i log z 3 przy podstawie 5=b, wyznacz log z 27 przy podstawie 0,8 w zależności od a i b.

odp. a-b / 3
Ostatnio zmieniony 11 cze 2008, 20:12 przez aska1990, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

aska1990
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 11 cze 2008, 19:43

Post autor: aska1990 »

dziękuje bardzo za pomoc :)
ODPOWIEDZ